Nieuwbouw sporthallen te Diemen

Diemen

Duurzaamheid is het sleutelwoord bij de bouw van de nieuwe sporthal en renovatie van de bestaande sporthal. Het hele complex zal niet meer met aardgas verwarmd worden en de nieuwe sporthal wordt energieneutraal, de bestaande sporthal bijna energieneutraal. Dat wordt bereikt door onder andere optimale isolatie, het gebruik van energiezuinige warmtepompen en hoog rendement (85%) warmteterugwinning. De daken worden bovendien voorzien van sedum en zonnepanelen. Om de circulariteit te borgen, wordt gebruik gemaakt van Madaster, het zogenoemde materialenpaspoort. 

Geschikt voor 26 tafeltennistafels
In samenspraak met de lokale sportverenigingen is voor de nieuwe sporthal gekozen voor een C.2 sporthal (normering NOC*NSF). Met de royale afmetingen van deze C.2 hal (28x48 meter en 7 meter hoog) biedt het straks ruimte aan 26 tafeltennistafels, 9 badmintonvelden, 4 volleybalvelden, 3 basketbalvelden of 1 handbal/combiveld. Alle lokale sportverenigingen mogen van beide hallen gebruikmaken. De nieuwe sporthal biedt verder nog mogelijkheden voor de activiteiten van naschoolse opvangorganisatie Popeye.

Over Wind Design + Build             
Onze opdrachtgever in dit project is Wind Design + Build. Zij zijn een contractmanagementbureau, gespecialiseerd in het turn-key realiseren van complete huisvestingsvraagstukken met een specialisatie in de sportsector. Hun expertise ligt bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Bouwkundig aannemer: Mercuur Bouw 
E-installaties: Smit Elektrotechniek 
Loodgieter: Lou Buijs
Klimaat installaties: Schermer Installatietechniek

  • OpdrachtgeverWind Design & Build BV
  • AdviseurBureau Bouwco√∂rdinatie Nederland B.V. (BBN)
  • ArchitectWind Design & Build BV

Gerelateerde projecten | Overheid

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de diensten en producten die wij leveren
of wilt u alleen informatie ontvangen?